در گروه وکلای هوداد با تمام قوانین وتبصره های گرفتن مهریه آشنا شوید برای  گرفتن مهریه از چندین طریق میتوان اقدام کرد با تمام اینها در این سایت خوب آشنا شوید ما نیز برخی از این مطالب را برای شما بازدید کننده گرامی در این بلاگ آورده ایم



مراحل اجرا گذاشتن و مطالبه مهریه از اداره اجرای ثبت


می دانیم که عقد نکاح (ازدواج) یا دائم است یا موقت. اگر در خصوص نکاح سند رسمی صادر شده باشد به تجویز قانون می توان به جای مراجعه به دادگاه، از طریق اداره اجرای ثبت اسناد مهریه مندرج در عقدنامه را که دین مالی ضمن سند رسمی است مطالبه کرد. در سطور آتی مراحل مطالبه مهریه از طریق اجرای ثبت یا به تعبیر عامیانه مراحل اجرا گذاشتن مهریه توضیح داده خواهد شد.

اما شرایط مطالبه مهریه از طریق اداره ثبت این است که اولا دین مهریه در سند رسمی (عقدنامه) باشد با این وصف  مهریه مندرج در صیغه نامه های ازدواج موقت فقط از طریق دادگاه قابل مطالبه است ثانیا مهریه در اصطلاح حقوقی موءجل نباشد به زبان ساده تر در عقدنامه موعدی برای پرداخت آن در نظر گرفته نشده باشد و مهریه حال باشد. فرض کنید در ضمن عقد نکاح شرط شده باشد که زوجه تا ۵ سال حق مطالبه مهریه را از خود ساقط کرده باشد. ثالثا مهریه از طریق دادگاه قبلا مطالبه نشده باشد.

نکته: می توان قسمتی از مهریه را از دادگاه در قالب دادخواست مطالبه مهریه، از زوج یا ضامن او طلب کرد و قسمتی دیگر را از اداره اجرای ثبت و بدون مراجعه به دادگاه طلب کرد. ولی مطالبه همزمان مهریه از طریق اجرای ثبت و دادگاه از دو مرجع برای همه مهریه اشتباه استمطالبه مهریه یا اجرا گذاشتن مهریه

نکته: شایان ذکر است که اگر تمایل به دریافت مهریه کمتر از ۲۰ میلیون تومان  از طریق مراجع قضایی باشد. دادخواست مهریه به شورای حل اختلاف محل اقامت زوجه می بایستی تقدیم گردد.

نکته: بعضی از شهرهای ایران بنابر استدلال هایی اساسا دادخواست مطالبه از طریق دادگاه را نمی پذیرند و زوجه را ارشاد به مراجعه به اداره اجرای ثبت می کنند ظاهرا استناد آنها به بند ب ماده ۱۱۳ قانون برنامه ششم توسعه است.


مراحل اجرا گذاشتن مهریه از طریق اداره ثبت و چگونگی مطالبه مهریه از اداره ثبت

در ابتدا زوجه یا وکیل او با در دست داشتن عقدنامه و یا رونوشت به دفترخانه ای که عقد ازدواج را ثبت کرده مراجعه می کنند و برای هر مقدار از مهریه که تمایل داشته باشند تقاضای صدور اجرائیه می کنند. سردفتر ازدواج مربوطه، پس از پر کردن فرم مخصوص توسط زوجه یا وکیل او، اجرائیه صادر و توسط پست پیشتاز به نشانی زوج (شوهر) مندرج در عقدنامه ارسال می کند. مهلت اجرائیه ۱۰ روز است.

سوال می شود که مدارک لازم برای درخواست صدور اجرائیه برای مهریه چیست؟ جواب داده شد که مدارک شناسایی زوجه به انضمام عقدنامه یا (رونوشت) ، پرکردن فرم مخصوص و درخواست صدور اجرائیه از دفتر ازدواج .

پس از آن بایستی به اداره اجرای ثبت اسناد شهری که دفترخانه ازدواج در آنجا است مراجعه کرد. اینکه محل ست زوجه یا زوج شهر دیگری است اهمیتی ندارد

در مراجعه به اداره اجرای ثبت اسناد – مثلا در تهران اداره پنجم اجرای ثبت واقع در چهارراه جهان کودک – زوجه یا وکیل او دو کار می توانند که انجام بدهند:

اول ممنوع الخروج کردن زوج از طریق اجرا گذاشتن مهریه و اداره ثبت


مطالبه مهریه یا اجرا گذاشتن مهریه


دوم توقیف اموال منقول و غیر منقول بابت مهریه به او غیر ازمستثنیات دین


نکته:در فرم تقاضای اداره اجرای ثبت ابتکار عمل دست شما است آگاه باشد که بابت هر مقدار از مهریه اگر زوج را ممنوع الخروج کنید دیگر نمی توانید برای همان مقدار توقیف اموال شوهر را تقاضا کنید. به عنوان مثال اگر مهریه ۵۰۰ سکه تمام بهار آزادی باشد در ابتدا توسط کارشناس حقوقی اداره ثبت سکه به نرخ روز بانک مرکزی محاسبه می شود در اینجا می توانید مثلا بابت ۲۰۰ سکه زوج را ممنوع الخروج کرد و بابت ۳۰۰ سکه باقیمانده اموالی را که از او می شناسید معرفی کرده و توقیف نمایید.

البته بدیهی است که اگر اموالی باشد که بتوان کل مهریه را وصول کرد بهتر است بابت همه مهریه تقاضای توقیف مال کرد.

بحث سقف ۱۱۰ سکه یا معادل ریالی آن که در قانون حمایت خانواده از سال ۹۱ تصویب شده است در مطالبه مهریه از طریق اداره اجرای ثبت موضوعیت ندارد. زیرا در هیچ فرضی اداره اجرای ثبت نمی تواند حکم جلب صادر کند.  به هر میزان و مقدار از طریق مرجع مذکور  مهریه به اجرا گذاشته می شود.

اجرا گذاشتن مهریه و توقیف اموال برای مهریه در عندالاستطاعه هم امکان پذیر است. بنابراین اگر مهریه زنی عندالاستطاعه باشد در صورت تمایل می تواند مطالبه مهریه از طریق اجرای ثبت کند و توقیف اموال شوهر را تقاضا کند.

نکته:‌یک سوم یا یک چهارم حقوق شوهر از طریق مطالبه مهریه در اداره ثبت هم امکان پذیر است

نکته: در مهریه عندالاستطاعه زوج را نمی توان از اداره ثبت ممنوع الخروج کرد.

آنچه در اینجا بیان شد نحوه مطالبه مهریه از طریق اجرای ثبت بود در صورت تمایل به داشتن اطلاعات برای  مطالبه مهریه ازطریق دادگاه لینک مربوطه را دنبال کنید.


منبع : گروه وکلای هوداد



مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها